Probeer als zomers aperitief het recept van de HUGO cocktail, een drankje aanvankelijk verspreid in Trentino-Alto Adige, Venetië en het noordoosten van Italië. Maar dankzij haar frisheid heeft het heel Italië veroverd. De cocktail Hugo is het perfecte drankje voor de zomer, met een speciaal ingrediënt: citroenmelissesiroop, vaak vervangen door vlierbloesemsiroop, dat gecombineerd met prosecco en muntblaadjes echt heel smaakvol is.
Ingrediënten:
- 4 ijsblokjes
- 4/5 muntblaadjes
- 30 ml citroenmelisse- of vlierbloesemsiroop
- 60 ml prosecco
- sodawater of spa rood
Doe in het cocktailglas de ijsblokjes, de prosecco en de citroen- of de vlierbloesemsiroop.
Voeg naar eigen smaak sodawater of spa rood toe om het geheel te verdunnen en de cocktail wat minder sterk te maken ( als je wil kun je ook tonic gebruiken met vlierbloesemsmaak).
Goed mengen en garneren met een muntblaadje.