Ingrediënten:
• 500 gr. gezoete slagroom uit de koelkast
• 2 kopjes koffie
• 2 eetlepels poedersuiker
• 1 buisje vanille extract (optioneel)
• 1 zakje cappuccinopoeder of 1 eetlepel oploskoffie
• 1 kopje likeur naar keuze zoals b.v. whisky of creola
Om te garneren:
• Cacao in poedervorm
• Koffie in poedervorm
• Koffiebonen of druppels chocolade
Hoe maak je het klaar
Maak de koffie, doe er naar behoefte suiker bij en laat het afkoelen. Sla de slagroom met de poedersuiker stijf in een kom. Wanneer de slagroom stijf begint te worden, voeg je alle andere ingrediënten toe, totdat je een romig geheel hebt. Zet het twee uur in de koelkast en roer af en toe.
Schep het mengsel in een spuitzak en vul de glaasjes. Garneer met de poederkoffie en wat koffiebonen. Als alternatief kun je het mengsel ook meteen na de bereiding in de glaasjes doen en in de koelkast zetten. Haal ze dan wel 5 minuten voor het serveren uit de koelkast.
Tips:
- De toevoeging van likeur geeft geur en smaak maar je kunt het ook goed zonder alcohol bereiden.
- Je kunt de ‘Coppa del nonno’ invriezen, haal het dan ongeveer 10 minuten voor het serveren uit de vriezer.