Deze lekkernijen smelten letterlijk in de mond. In Mexico zijn ze aanwezig bij bruiloftsbanketten; ze zijn met wit bedekt om de kleur van de jurk van de bruid aan te halen.
Ingrediënten:
- 225 gr. zachte boter, plus wat extra om de bakplaten in te vetten
- 55 gr. rietsuiker
- 225 gr. bloem
- 115 gr. maïzen
- 1 theelepel kaneelpoeder
- naar eigen smaak poedersuiker voor garnering toevoegen.
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 160 graden en vet 2 bakplaten in.
Klop de boter en de suiker in een kom tot het mengsel schuimig is.
In een andere kom meng je het meel, de maïzena en de kaneel. Dit mengsel voeg je voorzichtig toe aan de boter, tot je zacht deeg krijgt.
Met een theelepel maak je hier balletjes van, die je op de bakplaat legt.
Zet ze 30 tot 40 minuten in een hete oven tot ze lichtbruin zijn.
Giet de poedersuiker in een kleine kom en rol de balletjes er doorheen, terwijl ze nog warm zijn. Laat ze afkoelen op het rooster.