Voor 20 beignets:
- 100 gr bloem
- 70 ml melk
- 50 ml water
- 50 gr roomboter
- 2 eieren
- 50 gr suiker
- 1 snufje zout
- 1 snufje baksoda
- olie om te frituren
- poedersuiker, zoveel als nodig
Voor de vulling :
- 250 gr verse ricotta
- 2 eieren
- 2 volle eetlepels suiker
- 1 snufje zout
BEREIDING:
Zet een pannetje met melk, water, boter en een snufje zout en baksoda op het vuur. Breng het aan de kook. Neem de pan van het vuur en voeg meel en de suiker samen toe.
Roer stevig zodat zich geen klontjes vormen. Zet het terug op een laag vuur en ga door met het roeren totdat het mengsel loskomt van de pan. Doe het in een kom en laat het afkoelen.
Schenk ondertussen de frituurolie in een pan en breng het op temperatuur.
Voeg de eieren toe aan het mengsel en kneedt het tot een stevig deeg. Doe, als de olie goed heet is, met behulp van twee lepels telkens een klein bolletje deeg in de kokende olie.
Maak zoveel beignets als je kunt, haal ze uit de pan met een schuimspaan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Maak nu de crème door in een kom de suiker, de ricotta en de dooiers te mengen. Klop in een andere kom het eiwit stijf met een snufje zout. Voeg beide delen voorzichtig samen om zo een onweerstaanbare crème te krijgen.