
Ingrediënten voor 6 personen
- 500 gr Carnaroli of Arborio rijst
- 350 gr rijpe aardbeien
- 125 gr geraspte Parmigiano Reggiano
- 80 gr caprino kaas
- 2 grote sjalotten
- droge witte wijn
- groentebouillon
- balsamicoazijn
- 90 gr boter
- extravergine olijfolie
Rooster de rijst in een braadpan, blus af met een half glas witte wijn en laat het in
15 minuten gaarkoken terwijl je steeds een pollepel bouillon toevoegt. Voeg als het
klaar is ook wat zout toe. Doof het vuur en roer dan de boter, een eetlepel geraspte
Parmigiano en de Caprino door de risotto.
Maak de sjalotten en aardbeien klaar voor gebruik. Hou 2-3 aardbeien apart voor
garnering. Snij de rest in stukjes en bak dit een kwartier in een pan met wat olijfolie
en een snufje zout. Laat dit afkoelen en wrijf het door een zeef. Er ontstaat een
gladde, fluweelzachte saus.
Snijd de overgebleven aardbeien in stukjes en breng ze op smaak met zout en
olijfolie. Verdeel de saus over de bodem van het bord, leg de risotto er bovenop en
verspreid de stukjes aardbei daarover. Voeg eventueel een scheutje balsamicoazijn
toe.