- 500 gr mosselen (in eigen water)
- 100 gr broodkruimels
- 1 el Grana Pagano DOP geraspt
- 1 teentje knoflook
- schil van 1 citroen
- 10 gr gehakte peterselie
- 30 gr olijfolie extravergine
- zwarte peper naar smaak
- Gooi open mosselen weg en bewaar alleen de gesloten mosselen.
Nadat u ze heeft afgespoeld verwijderd u de overgebleven byssusdraden, dat wil zeggen: de baard die uit de schelp komt naar buiten trekken.
Open voorzichtig de mossel door een mesje tussen de schelpen te steken en langs de hele omtrek te gaan, zodat de vrucht intact en vastgehecht aan de schaal blijft. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bewaar het water.
Doe voor het paneren de broodkruim, de geraspte Grana Padano, de gehakte peterselie, de citroenschil, een geperst teentje knoflook en een beetje zwarte peper in een kom. Voeg 30 gram olijfolie en 150 gram gezeefd mosselwater toe. Meng tot een egaal mengsel ontstaat.
Vul met een lepel de mosselen met het mengsel en een scheutje olijfolie.
Bak ze bovenin de oven gedurende 12 minuten op 200° en grill ze vervolgens nog eens 3 minuten op maximum vermogen.