Ingrediënten (voor 6 personen):
- 400 gr rauwe garnalen*
- Kropsla of sla naar keuze
- 200 gr mayonaise
- 60 ml kookroom
- 2 eetlepels ketchup
- 1 eetlepel milde mosterd
- 1 eetlepel Worcestersaus
- 50 ml cognac
- Roze peper om te garneren
* voorgekookte riviergarnalen kunnen ook prima
Was de gepelde garnalen en kook ze 2 minuten, giet ze dan af en dep ze voorzichtig droog met keukenpapier. Laat afkoelen.
Voor de bijbehorende saus van de garnalencocktail doe de mayonaise, de ketchup, de milde mosterd en de cognac bij elkaar in een kom, meng door elkaar en voeg de room toe. Laat minstens een uur voor gebruik in de koelkast rusten.
Leg op de bodem van kleine kommetjes een bedje van gewassen en drooggedepte sla. Giet in elk kommetje een lepel saus, dan een lepel met garnalen, en weer een lepel saus.
Eindig nog met een paar garnalen en roze peper ter garnering.