Vlierbloesem beignets

Dit is een eenvoudige lekkernij uit de Italiaanse culinaire traditie. Deze werden in veel families gemaakt tijdens de periode van vlierbessenbloei en geserveerd rond theetijd. Het gebruik van bloemen in gerechten was lange tijd vrijwel verdwenen, maar wordt vandaag de dag herontdekt dankzij een grotere aandacht voor eetbare bloemen. Een lekker dessert ook, dat heel gemakkelijk te bereiden is.

Ingrediƫnten

  • 16 vlierbloesems
  • 150 gr bloem
  • 30 gr bruine suiker
  • 2 middelgrote eieren
  • 100 ml water
  • 1 l. zonnebloemolie
  • poedersuiker naar smaak

Snijd de bloemen af, spoel ze goed af onder stromend water en leg ze ondersteboven op een schone doek. Bereid ondertussen het beslag door de eieren met de suiker in een kom te mengen en voeg vervolgens de bloem en het water toe. Doop de bloemen ondersteboven in het beslag en bak ze vervolgens (altijd ondersteboven) in kokende olie.

Wanneer ze gaar zijn, leg je de beignets op keukenpapier om overtollige olie te absorberen. Serveer terwijl het nog heet is, bestrooid met poedersuiker.