
Dit vegetarische wintergerecht is eenvoudig, lekker en in 20-25 minuten klaar.
Ingrediënten (voor 2 personen)
- 150 gram instant polenta
- 400 ml water
- zout en peper naar smaak
- 300 gram paddenstoelen (champignons of gemengde paddenstoelen)
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- gehakte peterselie of tijm
Bereiding
Paddenstoelen:
Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakjes. Verhit de olie met de geplette knoflook in een pan en voeg de paddenstoelen, zout en peper toe. Bak 8-10 minuten tot ze goudbruin zijn.
Polenta:
Breng gezouten water aan de kook en voeg al roerende langzaam de instant polenta toe. Kook het 5 minuten of volgens instructie op de verpakking tot de polenta romig is. Verdeel de smeuïge polenta over de borden en schep de gebakken paddenstoelen erover. Garneer met de gehakte peterselie of tijm.