Lasagne

Ingredienti per sei persone:  

  • 2 cucchiai d’olio
  • 3 cipolle
  • 1 spicchio d’aglio
  • 500 gr. di carne trita
  • 1 gambo di sedano
  • sale, pepe, origano
  • 1 scatola di concentrato di pomodoro
  • 1 scatola di pomodori pelati
  • un po’ di farina
  • una confezione di lasagne
  • 500 gr. di funghi
  • 150 gr. di formaggio tagliato a fette
  • 100 gr. di prosciutto cotto tagliato a fette
  • 250 gr. di besciamella (o 25 gr. di burro, 25 gr. di farina e un quarto litro di latte)


Preparazione:
 
Ragù: Fai soffriggere nell’olio le cipolle e l’aglio schiacciato, aggiungi la carne trita. Unire: sedano, sale, pepe, origano, ¾ scatola di concentrato e i pomodori pelati. Aggiungere la farina per far addensare il ragù. Fai cuocere per circa 10 minuti.
 
Besciamella: Fai liquefare il burro e mescolando unisci la farina. Aggiungi a poco a poco il latte, sempre mescolando. La fai cuocere per circa 10 minuti.
 
Stendi qualche fiocchetto di burro e il resto del concentrato in una pirofila. Sopra metti uno strato di lasagne, poi il ragù, poi lasagne, poi i funghi e la metà del formaggio, poi lasagne, poi il resto del formaggio e il prosciutto, dopo ancora lasagne e per ultimo la besciamella.
 
Infornare a 190ْ  per una mezz’ora. 

Buon appetito!


Ingrediënten voor 6 personen:

  • 2 eetlepels olie
  • 3 grote uien
  • 1 teentje knoflook
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 bosje platte selderij
  • zout, peper, oregano
  • 1 groot blik tomatenpuree 140 gram
  • 1 blik gepelde tomaten 400 gram
  • een beetje bloem
  • 8 verse lasagnebladen
  • 500 gram paddenstoelen
  • 150 gram kaasplakken
  • 100 gram gekookte ham plakjes
  • 250 gram bechiamel (of 25 gram boter, 25 gram bloem en een kwart liter melk)

Bereiding: 

Ragù: Fruit de uien en de geperste knoflook in de olie en bak daarin het gehakt rul. Voeg toe: gehakte selderij, zout, peper, oregano, ¾ blikje tomatenpuree en gepelde tomaten. Voeg daarna wat bloem toe om de ragù in te dikken en laat het nog ongeveer 10 minuten pruttelen. 

Bechamelsaus: Smelt de boter en voeg al roerend de bloem toe. Voeg beetje bij beetje de melk toe; steeds blijven roeren. Laat het ongeveer 10 minuten koken.   

Besmeer een ovenschaal met boter of olie en de rest van de tomatenpuree. Bedek met een laag lasagne, daarop de ragu, dan weer een laag lasagne, dan een laagje kaasplakken en de paddenstoelen. Daarop weer een laag lasagne, dan de rest van de kaas en de hamplakken, weer een laag lasagne en als laatste de bechamelsaus.

Bak de lasagne een half uur in de over op 190°C.

Smakelijk eten!