
Ingredienti per quattro persone:
- 100 gr. di biscotti savoiardi
- ¼ tazza di caffè forte
- (1 cucchiaio di liquore)
- 1 cucchiaio di zucchero
- 2 uova
- 70 gr. di zucchero
- 250 gr. di mascarpone
- 250 gr. di fragole
- un po’ di cacao
Preparazione:
Mischia il caffè con lo zucchero (e il liquore) e spruzza i savoiardi di caffè.
Sbatti bene i tuorli d’uovo con lo zucchero e unisci gli albumi montati a neve ben soda. Aggiungi il mascarpone, mescolando piano. Lava le fragole e tagliale a fettine.
Fodera uno stampo con la metà dei savoiardi. Sopra di quello metti la metà delle fragole, poi la metà della crema. Poi il resto dei savoiardi, delle fragole e della crema. Copri con uno strato di cacao e metti in frigorifero per una notte.
Ingrediënten voor 4 personen:
- 100 gram lange vingers
- ¼ kopje espresso
- (1 eetlepel likeur)
- 1 eetlepel suiker
- 2 eieren
- 70 gram suiker
- 250 gram mascarpone
- 250 gram aardbeien
- een beetje cacao
Bereiding:
Meng de koffie met de suiker (en de likeur) en haal kort de lange vingers met beide kanten door de koffie.
Klop de eidooiers goed met de suiker, klop de eiwitten tot sneeuw en meng dat met het eigeelmengsel. Voeg de mascarpone al langzaam roerend toe.
Was de aardbeien en snij ze in plakjes.
Bekleed een diepe schaal met de lange vingers, daarop de helft van de aardbeien, en dan de helft van de crème. Vervolgens de rest van de lange vingers, van de aardbeien en dan van de crème.
Dek de schaal af en zet 1 nacht in de ijskast. Bestrooi voor het opdienen met een laagje gezeefde cacao.