Krokante spaghetti met olie, knoflook en pepertjes (voor 4 personen)

spaghetti-aglio-olio-e-peperoncino-croccanti

Ingrediënten:

400 gram spaghetti
Twee teentjes knoflook
Een half Cayenne pepertje/chilipeper
30 gram paneermeel
Extravergine olijfolie
Zout
Een bosje peterselie

Bereiding:

Rooster in een anti-aanbakpan het paneermeel tot het een donkerbruine kleur heeft. Zet het apart in een schaaltje.
Kook een pan water, voeg zout en de spaghetti toe. Snij het pepertje en de knoflook in fijne plakjes. Bak ze op een matig vuur in enkele minuten in de eerder gebruikte koekenpan, waarbij je ze niet te donker laat worden. Haal de pan van het vuur tot de pasta gaar is. Hak de peterselie fijn.
Giet de pasta af als deze gaar is en schep hem door de olie, knoflook en pepertjes. Voeg dan het eerder geroosterde paneermeel toe, zet het vuur uit, strooi de peterselie erover en serveer het goed warm.
Pasta met olie, knoflook en pepertjes is een grote klassieker in de Italiaanse keuken, maar aangezien de chilipeper een vrij specifieke specerij is, zijn de bovengenoemde hoeveelheden slechts een indicatie en dus naar eigen smaak aan te passen. Wat voor de één extreem pikant is, hoeft dat voor een ander helemaal niet te zijn en is puur een kwestie van smaak; kies zelf de mate van pittigheid van je gerecht.