Een cocktail voor Valentijnsdag

Mochten jullie op 14 februari een romantische avond gepland hebben, dan kun je hierbij een speciale cocktail bereiden; een drankje speciaal bedoeld om op de meest romantische dag van het jaar te worden geserveerd. Voor de perfecte mix zijn dit de 3 fundamentele kenmerken: een dieprode kleur, een goede smaakbalans, aangenaam voor zowel hem als haar. Hierbij 2 versies, één met en één zonder alcohol.

Alcoholische versie

 • 1 deel rode Vermout
 • 2 delen sap van rode sinaasappel
 • 2 lepels zoete Martini
 • 2 druppels kruidenbitter (Angostura)
 • 1 lepel rietsuiker
 • ijsblokjes
 • gekonfijte kersen ter decoratie

Doe royaal ijs in de glazen. Mix in een grote beker alle ingrediënten goed door elkaar en giet het vervolgens in de glazen. Maak af met een gekonfijte kers.

Non-alcoholische versie

 • 1 rood bittertje
 • 2 delen sap van rode sinaasappel
 • 2 lepels druivensap
 • een snufje vanille
 • 1 steranijs
 • een snufje gember
 • een snufje kaneel
 • 1 lepel rietsuiker
 • ijsblokjes
 • kersen ter decoratie

Verwarm in een pannetje op laag vuur het druivensap met de specerijen. Niet laten koken, alleen verwarmen. Haal van het vuur en laat afkoelen, vervolgens zeven. In een grote beker alle ingrediënten mixen, voeg het gezeefde druivensap toe en giet vervolgens in glazen met ijs. Maak af met een kers en serveer.