Pesto van broccoli (voor 4 personen)

pesto_di_broccoli
Een van de gezondste en meest heerlijke seizoensgroenten is broccoli. Deze groente is rijk aan mineralen, vitamine C, B1 en B2, is een krachtig antioxidant, is rustgevend en heeft een zuiverende werking. En dat niet alleen: per 100 gram bevat het slechts 27 calorieën, dus het is een ideaal bestanddeel bij elk dieet.

Ingrediënten:

400 gr korte pasta (maccheroni, fusilli of penne)
350 gr broccoli
30 gr geraspte Parmezaanse kaas
30 gr pijnboompitten
10gr gepelde amandelen
10 gr blaadjes basilicum
50 gr olijfolie (extravergine)
Zout

Bereiding:

Nadat de broccoli is schoongemaakt en 7 minuten heeft gekookt in licht gezouten water, laat je de broccoli uitlekken en bewaar je het kookwater. Om de kleur te behouden afkoelen in water en ijs. Als het is afgekoeld, drogen en in de blender doen (bij voorkeur koud om oververhitting te voorkomen); voeg de Parmezaanse kaas, pijnboompitten, amandelen en de blaadjes basilicum toe en start de blender onder toevoeging van de olijfolie tot een romig geheel ontstaat. Neem het kookwater dat je bewaard hebt, voeg meer water toe en breng het aan de kook. Voeg zout en pasta toe, laat het 10 minuten koken, giet het af en breng het op smaak met de pesto van broccoli en geraspte kaas. Een kleine tip: voor een nog beter resultaat, voeg kort voor de pasta gaar is een beetje kookvocht toe aan de pesto om deze beter te binden. Een mooi blaadje basilicum vormt een perfecte decoratie.