Gekleurde eierpasta

Basisingrediënten:

– 100 gr bloem
– 100 gr durum tarwe (griesmeel)
– 1 ei

Voeg aan de basisingrediënten verschillende bestanddelen toe om verse pasta in verschillende kleuren te bereiden.

Groene pasta

300 gr verse spinazie

Maak de spinazie schoon en was hem, pureer hem dan in de blender met een beetje koud water, doe hem in een pannetje met een snufje zout en breng hem aan de kook.

Afgieten, laten uitdruipen en afkoelen, daarna aan de basisingrediënten toevoegen.

Rode pasta

Voeg aan het deeg 50 gr tomatenpuree toe.

Gele pasta

Los een zakje saffraan op in 50 ml water en voeg aan het deeg toe.

Zwarte pasta

Voeg een zakje zwarte sepia toe.

Paarse pasta

Voeg 50 gr gevriesdroogde bietenstof toe.

Bruine pasta

Voeg 15 gr cacaopoeder toe.

Bereidingswijze:

Strooi de bloem in een bergje op een deegplank en maak in het midden een kuiltje, waar je het ei en de andere ingrediënten in doet. Sla met een vork het ei stuk en meng het met de bloem vanaf de binnenranden naar buiten tot het ei opgenomen is door de bloem.

Blijf ongeveer 10 minuten kneden met je handen tot je een elastische en homogene massa hebt. Het kan nodig zijn water toe te voegen, doe dit geleidelijk. Als het deeg in plaats daarvan zacht of plakkerig is, voeg dan meer bloem toe. Pak het deeg in huishoudfolie of leg het in een afgedekte kom. Laat het mengsel ongeveer een half uur rusten, mogelijk weg van tocht.

Bereid het deeg met de pastamachine of een deegroller. Gebruik meel om het oppervlak waarop de pasta bereid wordt te bestuiven en kies de juiste dikte voor het type pasta dat je wil bereiden. Vergeet niet om ook het werkblad waar je de gemaakte pasta op legt met bloem te bestrooien.