Tagliatelle van eieren

Ingrediënten:

– 100 gr bloem 00
– 100 gr bloem van harde tarwe
– 2 eieren
– 1 cl extra vergine olijfolie

Bereiding:

Zeef de twee soorten bloem op een plank, maak een bergje met een kuiltje, doe in het midden de eieren en de olie en meng al draaiende met een vork alles door elkaar.

Zodra alle ingrediënten goed gemengd zijn, kneed het deeg stevig totdat het glad en homogeen is. Wikkel het deeg in huishoudfolie en laat het 30 minuten rusten op kamertemperatuur. Als je een vacuümmachine hebt, doe dan de pasta in een vacuümzak, zuig het vacuüm, open de zak en het deeg kan meteen gebruikt worden.

Rol het deeg uit met een deegroller en maak de tagliatelle met de pastamachine of rol de lap deeg op met het uiteinde naar boven en snijd het met een mes in reepjes van ongeveer 7 mm dikte.

Pak de tagliatelle bij de uiteinden, rek ze uit en rol ze om je vingers om een vogelnestje te maken. Leg de nestjes op de plank en meng er wat bloem door.

Doe dit totdat al het deeg verwerkt is. De tagliatelle zijn klaar om gekookt en geserveerd te worden zoals u wilt: met bolognesesaus, tomatensaus, paddenstoelen of truffelsaus.