Salade van bresaola, rucola, peer, walnoten en parmazaan

Ingredienten:

  • 100 gram bresaola*
  • 50 gram verse rucola
  • 30 gram geschaafde grana of parmazaanse kaas
  • sap van een halve citroen
  • naar behoefte extravergine olijfolie
  • zout en peper naar behoefte
  • 1 peer
  • 2 eetlepels gehakte walnoten

Was en droog de rucola en leg het op een schaal met een beetje zout.

Vouw de bresaola in roosjes en leg ze op de rucola.

Snij een goed gewassen peer in plakjes en leg ze tussen de bresaola in.

Bestrooi met de citroensap, voeg het kaasschaafsel en de walnoten toe, breng op smaak met olie en versgemalen peper en serveer meteen.

*kun je vervangen door prosciutto crudo

**Extra lekker. Carameliseer de noten in de oven op 200° met honing, draai ze na 5 minuten om en laat ze nog eens 5 minuten liggen. Laat ze afkoelen en hak ze daarna pas in stukjes.