Spaghetti met knoflook, olie, rode peper en saucijs (voor 2 personen)

Ingrediƫnten:

  • 200 gram spaghetti
  • 2 teentjes knoflook
  • rode peper (vers of gedroogd, naar smaak)
  • 200 g saucijs (liefst vers, varkens- of kip-)
  • 4 eetlepels extra vergine olijfolie
  • zout naar smaak
  • fijngehakte verse peterselie (optioneel)

Bereiding:

Breng een pan met ruim gezouten water aan de kook en kook de spaghetti beetgaar.

Ondertussen in een ruime pan de olijfolie op laag vuur verwarmen en de geplette teentjes knoflook toevoegen, waarbij je oppast dat ze niet verbranden. Voeg de verkruimelde worst toe en bak deze totdat hij mooi goudbruin en krokant is. Als het vlees gaar is, voeg je (naar behoefte) de rode peper toe en meng je het geheel goed door.

Giet de spaghetti af, houd wat van het kookwater apart en voeg de spaghetti toe aan de pan met de worst. Roer alles een minuutje door, eventueel met een beetje kookwater om het geheel romiger te maken.

Direct serveren met een beetje fijngehakte verse peterselie, indien gewenst.