Gekonfijte cherrytomaatjes

Een makkelijk recept waar je verse cherrytomaatjes voor nodig hebt en veel geduld. Het konfijten is een bereidingswijze waarbij je langzaam op een lage temperatuur gaart, wat de cherrytomaatjes zoet maakt.

  • 600 gram cherrytomaatjes
  • suiker (naar smaak)
  • zout (naar smaak)
  • oregano of tijm (naar smaak)
  • olijfolie (naar smaak)
  • geraspte citroenschil
  • 3 teentjes knoflook
  • Bereidingswijze

Halveer de cherrytomaatjes en plaats ze met de gesneden kant naar boven op een bakplaat met bakpapier, zonder dat ze elkaar overlappen. Besprenkel ze met olijfolie, een beetje zout, suiker en oregano (of tijm).

Voeg de hele knoflookteentjes en de citroenschil-rasp toe en laat ze 2 uur garen in de oven op 140 graden.

Je kunt ze serveren als bijgerecht of door de pasta of als topping voor flatbreads, broodjes of pizza’s.