Tagliatelle met walnoten

Ingredienten voor 4 personen:

  • 400 gr tagliatelle (kant en klaar**)
  • 120 gr gepelde walnoten
  • 100 gr Parmezaanse kaas
  • 40 gr boter
  • zout

Bereiding:

Doe de noten in de keukenmachine, hak deze fijn en houd een paar noten heel voor het versieren van het gerecht.

Smelt de boter in een pan op een laag vuur, voeg daarna de gehakte noten toe en meng het geheel.

Kook ondertussen de pasta in gezouten water (ongeveer 6 minuten, het hangt af van het merk pasta).

Giet de pasta af en roer deze door de saus.

Leg ze op de borden en bestrooi met de Parmezaanse kaas.

Versier elk bord met een walnoot.

* Een interessante variant is die met geraspte citroenschil (een eetlepel in plaats van Parmezaanse kaas), maar zorg ervoor dat de schil van uw citroen eetbaar is (biologische citroen).

** Als u verse tagliatelle gebruikt, heeft u er 500 gr van nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *