Gebakken venkel

Venkel bestaat bijna volledig uit water en vezels en is met haar hoge kaliumgehalte (bijna 400 mg per ons van het eetbaar gedeelte) en vitamine C ook erg gezond. De bereiding van dit bijgerecht is heel eenvoudig: de venkel in plakken snijden, direct in de pan en ongeveer een kwartiertje bakken.

  • 2 venkels
  • 4 ansjovisfilets in olie
  • 70 gr ontpitte zwarte olijven en/of 40 gr kappertjes
  • Extra vergine olijfolie naar smaak
  • Zout naar smaak
  • 1 pollepel water indien nodig

Snijd de venkel en doe deze in een braadpan met een scheutje olie. Bak de venkel enkele minuten op hoog vuur, al roerend. Doe het deksel op de pan en laat de venkel 10-15 minuten garen, terwijl je af en toe roert. Voeg indien nodig een beetje water toe tijdens het koken.

Voeg als de venkel gaar is de zwarte olijven (en/of de kappertjes) en de fijngehakte ansjovisfilets toe.

Direct lekker warm serveren, smakelijk eten!