Een rustiek voorgerecht geschikt om in deze koude tijden te eten, eenvoudig te maken en smaakvol.
Ingrediënten:
- 2 zoete aardappelen
- 125 gram bonen uit blik
- 1 stuk bleekselderij
- ½ gedroogde tomaat
- 3 gepelde tomaten
- ½ ui
- 3 eetlepels olijfolie (extra vergine)
- 4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
- Zout en peper (naar smaak)
- Geroosterd brood overgoten met extravergine olijfolie
Bereiding:
Neem een pan en giet de extra vergine olijfolie erin, voeg daarna de eerder geschilde, gewassen en gehakte ui toe en gedroogde tomaat. Bak alles bruin en voeg de gepelde tomaten toe. Laat dit enkele minuten koken.
Voeg de geschilde, gewassen en grof gesneden bleekselderij toe en kook de soep ongeveer 10 minuten.
Voeg de aardappelen toe (geschild, gewassen en in stukjes gesneden) en de peper. Voeg een glas water toe aan het gerecht en kook het ongeveer 20 minuten.
Voeg de bonen en Parmezaanse kaas toe. Meng alles en breng op smaak met zout. Laat je bonensoep nog een paar minuten koken.
Eenmaal gekookt, serveer je het gerecht onmiddellijk, vergezeld van het geroosterd brood en een glas rode wijn.
Je wordt er zeker warm van, eet smakelijk!