Cocktail Rossini

Rossini | Local Cocktail From Italy

Hier een perfect recept voor de eerste warme dagen. De Rossini cocktail is een frisse en elegante cocktail met aardbeien. Uitgevonden in 1948 door Giuseppe Cipriani, eigenaar en barman van Harry’s Bar in Venetië. De keuze van de naam “Rossini” is een eerbetoon aan de Italiaanse componist en muzikant Gioacchino Rossini. Als je nog nooit een huisgemaakte cocktail geproefd hebt, kun je perfect met deze cocktail beginnen, want hij is makkelijk en snel te maken. Hij wordt gemaakt met 1/3 aardbeienpuree en 2/3 droge spumante, prosecco of champagne. Perfect te serveren in een flûte.

Ingrediënten

  • 60 gram aardbeien
  • 140 ml droge spumante

Bereiding

Maak de aardbeien schoon, verwijder het kroontje en meng ze met een mixer zodat er een puree ontstaat.
Doe ze dan in het glas.
Voeg de koude spumante toe en roer.
Doe in elk glas nog een aardbei en proost nu meteen met je Rossini cocktail!