Pasta-omelet

Het recept dat we vandaag bespreken is een grote klassieker om overgebleven restjes eten te hergebruiken en iets heel lekkers te creëren. Het zal iedereen wel eens gebeurd zijn dat je pasta van de vorige dag over hebt. Vaak maak je met opzet wat meer klaar, juist omdat het zo heerlijk is.

Ingrediënten:

  • 350 gr al gekookte pasta (ook met saus is prima)
  • 100 gr melk
  • 100 gr Scamorza (je kunt hier ook lokale kaas voor gebruiken)
  • 50 gr Parmezaanse kaas
  • 5 eieren
  • olijfolie, zout en peper naar smaak toevoegen

Bereidingswijze:

  • Snijd de kaas in blokjes
  • Klop de eieren, voeg er zout, peper en de Parmezaanse kaas aan toe en klop dit alles met de melk erbij in een grote kom
  • Verhit een pan met wat olie, voeg de pasta toe en fruit deze een paar minuten op hoog vuur
  • Voeg de in blokjes gesneden kaas toe en giet het eimengsel erover dat je eerder hebt gemengd
  • Zet het vuur lager, doe er een deksel op en gaar zachtjes totdat het klaar is om te worden omgedraaid (circa 10 minuten)
  • Draai de omelet om en bak ook deze kant nog een paar minuten

Het gerecht kan warm en koud gegeten worden… maar ook later verwarmd worden. Ik vind het zowel koud als warm lekker op en broodje.

Wij zeggen…..buon appetito!!