Ingrediënten:
- 200 gr. worteltjes
- 300 gr. erwtjes (uit blik)
- 500 gr. aardappels
- 350 gr. mayonaise (zie recept hieronder)
- zout
- peper
Deze grote Kerst-klassieker, die alleen maar ‘Russisch’ genóemd wordt, is zo Italiaans als het maar kan zijn.
Was, schil en snijdt de aardappels en wortels in blokjes van een halve centimeter.
Stoom vervolgens de wortels 5-7 min. en de aardappels 7-10 min.
Laat afkoelen en voeg de blikerwtjes toe. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Doe de mayonaise erbij. Goed doorroeren en zet vervolgens minstens een uur in de koelkast.
Serveer in bakjes en garneer met plakjes augurk (en.. zie afbeelding.. een partje van een gekookt ei).
Ingrediënten voor de mayonaise:
- 2 eierdooiers
- 25 ml. citroensap
- 3 ml. azijn
- 250 ml. lijnzaadolie
- zout
- peper
Doe de twee eierdooiers in een kom en voeg zout en peper toe.
Voeg vervolgens de azijn toe en begin te kloppen met de elektrische mixer.
Voeg de olie heel langzaam toe en blijf langzaam doorkloppen. (NB. Dit gedeelte is het moeilijkste van het maken van mayonaise).
Wanneer je mayonaise klaar is, voeg je het gefilterde citroensap toe waarna je het geheel nog even goed doorroert.