Matera – Basilicata

www.sassisuite.it

Wij zijn vorig jaar in het wonderlijk mooie Matera geweest en ons hotel was werkelijk een plaatje. Letterlijk zelfs, want overal op internet zie je foto’s van Matera waarop ons terras van toen te zien is!

We zaten middenin Sasso Barisano, één van de twee ‘sassiwijken’ van Matera. Niet al te ver van ons hotel vandaan was een drukbezocht uitkijkpunt (Belvedere Luigi Guericchio) met als gevolg dat wij ook vast minstens honderd keer op de foto staan bij andere mensen die foto’s maakten toen wij op ons terras een vino dronken!


Het terras van ons hotel vind je halverwege aan de linkerkant op de foto (boven de arcadeboog).

Matera is sprookjesachtig mooi (ook ’s avonds! Ga dan vooral ook naar Belvedere Piazzetta Pascoli) en heeft een indrukwekkende historie. Als je een auto hebt, vergeet dan vooral niet om naar het Belvedere di Murgia Timone te rijden, net buiten Matera in de richting van Laterza. Van daaruit heb je een prachtig uitzicht op de hele stad Matera, inclusief de grotwoningen onderaan de stad, die sinds de jaren 50 van de vorige eeuw verlaten zijn, en de ruige natuur om Matera heen. Je kunt vanuit het Belvedere ook mooie wandelingen maken, een stukje naar beneden, waar zich nog grotten bevinden die 7000 jaar geleden al bewoond werden.

Een prachtig locatie in een geweldig mooie stad!

‘Ons’ terras linksonder op de foto.