Linzenballetjes uit de oven

Krokant van buiten en zacht van binnen, perfect met een groentegerecht of tomatensaus.

Ingrediënten (voor 2–3 personen)

  • 200 g gekookte linzen (al gekookt of uit blik, uitgelekt)
  • 1 ei
  • 40 g paneermeel
  • 30 g geraspte Parmezaanse kaas (of pecorino, als je dat liever hebt)
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • zout en peper naar smaak
  • extra vierge olijfolie

Bereiding

Mix de linzen grof met een mixer, doe het mengsel in een kom en voeg het ei, paneermeel, Parmezaanse kaas, knoflook, peterselie, zout en peper toe.

Kneed met je handen tot een zachte maar vormbare massa. Is het mengsel te vochtig, voeg dan wat extra paneermeel toe. Vorm balletjes ter grootte van een walnoot.

Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk ze met een beetje olijfolie en bak ze in een voorverwarmde oven op 190°C gedurende 25 minuten, tot ze goudbruin zijn. Draai ze halverwege om.

Serveer met een groentegerecht of met warme tomatensaus en basilicum, zoals de klassieke gehaktballetjes in tomatensaus.