
Ingrediënten voor 4 personen
- 900 gram rundvlees in blokjes gesneden
- bloem, zoveel als nodig is
- 20 gram gedroogde paddenstoelen
- 200 gram verse paddenstoelen
- 40 gram spekjes/bacon in blokjes gesneden
- 1 ui
- 20 gram boter
- 2 eetlepels extra vergine olijfolie
- zout en peper
Week de gedroogde paddenstoelen 20 minuten in lauw water. Maak de verse champignons schoon met een vochtige doek en verwijder met een mes eventuele aarde; als het nodig is kun je ze snel onder een klein beetje warm water houden en meteen afdrogen. Daarna in 4 partjes snijden.
Pel de ui, snijd hem in blokjes en bak deze samen met het spek, de boter en de olie in 5 minuten bruin.
Strooi wat bloem over de vleesblokjes en voeg ze toe aan het spek. Bak het al roerende bruin, voeg zout en peper toe, doe 1 dl heet water erbij en leg de deksel op de pan. Laat dit 1½ uur koken, waarbij je regelmatig doorroert en meer heet water toevoegt.
De uitgelekte en uitgeknepen gedroogde paddenstoelen samen met de verse paddenstoelen toevoegen aan het vlees. Nog ongeveer 30 minuten doorkoken tot het vlees gaar is.