Mimosa taartje in een glaasje

Ingrediënten voor 8 eenpersoonsglaasjes

Voor de cake:

  • 220 gram suiker
  • 220 gram bloem (type 00)
  • zakje gist
  • 6 eieren op kamertemperatuur
  • snufje zout
  • poedersuiker

Voor de vulling:

  • skyr of yoghurt met vanillesmaak
  • verse frambozen
  • glas ananassap

Bereidingswijze

Om het mimosataartje in een glaasje met frambozen en skyr te maken, maak je als eerste de cake.

Meng in de keukenmachine, of met een elektrische mixer, de eieren, suiker en een snufje zout 5 à 10 minuten, tot het een zeer schuimig mengsel wordt. Wanneer het mengsel van suiker en eieren goed geklopt is, voeg je beetje voor beetje met de hand de gezeefde bloem en de gist toe. Schep het voorzichtig met een spatel door elkaar van boven naar beneden. Breng het nog wat verder op smaak met een snufje zout.

Doe het beslag in een goed met boter ingevette rechthoekige cakevorm van 32×22 (je kunt ook een ronde cakevorm gebruiken met een diameter van 26 centimeter). Bak de cake 25 à 30 minuten in een oven op 180°. Voordat je de cake uit de oven haalt, doe je de gaarproef met een tandenstoker. Haal de cake uit de oven als deze gaar is, keer hem om op een rooster en laat hem afkoelen.

Wanneer de cake is afgekoeld, snijd je er de korst vanaf, maar let op dat je er niet te veel afsnijdt. Vervolgens draai je de cake om en snijd je deze horizontaal in tweeën. Zorg dat de plakken even dik zijn. Maak van de twee rechthoeken cake 16 stukjes van 5 cm. Snijd de stukjes zo dicht mogelijk bij elkaar en snijd kleine blokjes van de restjes.

Maak nu de eenpersoonsglaasjes klaar: leg onderin een schijfje cake en bevochtig het met het ananassap met behulp van een kwastje. Voeg enkele doormidden gesneden frambozen toe en bedek deze met een royale lepel skyr of yoghurt. Doe hierop nog een laag van de cake, frambozen en skyr en eindig met blokjes cake. Strooi er als laatste poedersuiker overheen. Vul op deze manier alle glaasjes.