Supplì alla romana

Rijstballetjes op Romeinse wijze

Ingrediënten (12 stuks)

 • 300 gr risottorijst
 • 250 gr gepelde tomaten uit blik, uitgelekt
 • 250 gr paneermeel
 • 200 gr mozzarella
 • 200 gr kalfsgehakt
 • 150 gr kalfslever
 • 100 gr rauwe ham
 • 25 gr geraspte Parmezaanse kaas
 • 15 gr ui
 • 3 eieren
 • witte wijn
 • tijm
 • suiker
 • olie om te frituren
 • extra vergine olijfolie
 • zout
 • peper

Bereidingswijze

Doe de tomaten in een braadpan met 20 gr olijfolie, de rijst, zout, peper, een halve liter water en een beetje suiker. Kook op middelhoog vuur gedurende 20 minuten, zet uit en laat een beetje afkoelen.

Klop de eieren los met de Parmezaan en meng door de eerder gekookte rijst, spreid het daarna uit over een dienblad en laat verder afkoelen. Fruit de fijngesneden ui in een koekenpan met ongeveer 20 gr olijfolie gedurende 3 minuten en voeg de ham, kalfsgehakt en lever, allemaal in kleine blokjes gesneden, toe. Bak nog 10 minuten door totdat het krokant is geworden. Blus af met een half glas wijn, laat verdampen, breng op smaak met wat blaadjes tijm, zout en peper en zet het vuur uit.

Vorm balletjes van de rijst, gevuld met blokjes mozzarella en het gebakken vleesmengsel (supplí). Haal de balletjes door het losgeklopte ei en daarna door de paneermeel en druk het goed aan, zodat het helemaal bedekt is.

Frituur in een ruime hoeveelheid hete olie gedurende 3 minuten en laat uitlekken op keukenpapier. Serveer direct.