Caponata

Ingrediënten:

  • 4 aubergines
  • 1 kg aardappelen
  • 1 ui
  • 1 paprika
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 eetlepel kappertjes (afgespoeld)
  • 100 gram groene olijven zonder pit
  • zout
  • 4 eetlepels tomatensaus
  • 1 klein glaasje azijn
  • 1 eetlepel suiker
  • 1,5 glas water

Bereiding:

Snijd de aubergine in blokjes. Bestrooi de stukjes met zout en laat het geheel in een vergiet uitlekken.

Schil de aardappelen en snijd deze in blokjes. Bak de aardappelen. Voeg de uitgelekte auberginestukjes toe en bak deze mee.

Kook de in kleine stukjes gesneden bleekselderij en bak deze vervolgens op laag vuur. Voeg de in reepjes gesneden paprika en de gesnipperde ui toe.

Als deze ingrediënten gaar zijn, doe je ze samen met de in plakjes gesneden olijven en de kappertjes in een grote pan. Voeg het water, suiker, tomatensaus en azijn toe. Kook het geheel gedurende 4 minuten en laat daarna afkoelen.

Je kunt eventueel nog pijnboompitten en/of zwarte olijven toevoegen.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *