Soep uit Pavia (voor 4 personen)

Zuppa alla pavese

Ingrediënten:

  • 4 eieren
  • 4 sneetjes brood
  • 30 g boter
  • 40 g Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 1 l vleesbouillon

Bereiding:

Paviaanse soep (soep uit Pavia) is een traditioneel boerengerecht, perfect geschikt om warm van te worden wanneer de temperaturen beginnen te dalen.

Bereid de vleesbouillon.

Snijd met een mes de korstjes van de sneetjes brood af. Laat de boter smelten in een pan, voeg de sneetjes brood toe en laat ze mooi bruin worden.

Leg de sneetjes, als ze aan beide zijden mooi bruin zijn geworden, in een soepbord.

Breek vervolgens op ieder sneetje brood een ei, voeg geraspte Parmezaanse kaas toe en een soeplepel warme bouillon.

Zet het bord ongeveer 5 minuten in een voorverwarmde oven van 160° en serveer goed warm.

N.B. Indien een vegetarische versie gewenst is, kan de vleesbouillon kan vervangen worden door groentebouillon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *